mei 2024

Barbecueën, bakken, grillen: Thijs uit Achterveld is bedenker van drie-in-één buitenoven

Afgelopen week stond Fikki in het AD met een leuk stuk over Fikki en oprichter Thijs:

 

Met nog een paar weken tot de zomer écht begint, is het nu al lekker warm in Nederland. Het leven speelt zich weer steeds meer buiten af, en dus willen we daar ook koken en eten. Maar koop je daarvoor een barbecue, een pizzaoven of een grill? Het antwoord volgens Thijs van Wieringen (41) uit Achterveld: alle drie tegelijk. Met zijn Fikki-buitenovens kan het.

Klik op de foto voor het artikel

december 2023

Wat is Santa Q?

 

 

Volop proeverijen, demo's en stands

Horecaplein met warme en koude versnaperingen

Leuke acties voor onder de boom

Santa's Kidsland voor onze kleine vrienden

 

Jij komt toch ook? Het event is gratis te bezoeken voor de BBQ winkel Vuur en Rook aan de Goorsteeg 3 in Lunteren.

Parkeren is gratis en je vind er de leukste stands!

Tot dan en kom even kijken bij Fikki!

 

 

september 2023

Fikki is ook weer van de partij op het Fire Q festival 2023 30 september 2023

HET BBQ VILLAGE FIRE Q FESTIVAL 2023

Op 30 september organiseert BBQ village het BBQ Village FireQ festival. Van 11.00 – 17.00 uur zal het evenement vol staan met de beste merken in de wereld van BBQ’en! Hier worden alle producten gedomstreerd en uiteraard valt er genoeg te proeven. Daarnaast zullen er verschillende standhouders aanwezig zijn met de leukste accessoires op pizza's roken en barbecueën gericht. Er zullen verschillende activiteiten worden georganiseerd, voor jong en oud, dus kom vooral langs met de hele familie. Dit festival is in combinatie met de SCA, een organisatie die BBQ wedstrijden organiseert, super gaaf!! Er zullen verschillende wedstrijden gehouden worden, waar jij ook aan mee kan doen met je BBQ vrienden. Tot dan en kom even kijken bij onze stand van Fikki!

 

mei 2023

13 mei staan we weer op het Pizza Lovers Festival in Apeldoorn!

Vorig jaar werd het pizzaloversfestival voor het eerst gehouden, daar was Fikki natuurlijk bij! Wat een succes was dat! En daarom gaan we het dit jaar gewoon weer doen. We demonstreren al onze Fikki's en maken de lekkerste pizza's. Dus kijk op de site van het pizza lovers festival en schrijf je bijvoorbeeld in voor een van de workshops die dag. Of kom gewoon genieten van al pizza ovens en de lekkerste pizza's!

Maart 2023

1 April Burning Bunnies bij Vuur en Rook in Lunteren

Ook wij zullen op 1 April weer al onze producten demonstreren bij Vuur en Rook in Lunteren!

Kom gezellig een hapje en een drankje doen en maak kennis met ons! En zie met eigen ogen hoe een Fikki brandt!

November 2022

SantaQ bij Vuur & Rook!

Op Zaterdag 17 december 2022 van 09.00 - 17.00uur staan wij bij Vuur&Rook op de SantaQ in Lunteren!!

Fikki zal weer alle producten aan jullie demonstreren met veel vuur en lekker eten!

Wat is SantaQ??

-Volop proeverijen, demo's en stands

-Horecaplein met warme en koude versnaperingen

-Leuke acties voor onder de boom

-Santa's Kidsland voor onze kleine vrienden

Jij komt toch ook? Het event is gratis te bezoeken op de Goorsteeg 3 in Lunteren bij Vuur&Rook. Parkeren is gratis en je vindt er de leukste stands!

 

Oktober 2022

Nieuwe Fikki Modellen, de Compact, Classic en Level!

Zonder veel bombarie presenteren wij u in het diepste geheim onze nieuwe modellen: de Compact en Level serie. De originele Fikki Outdoor Oven wordt vanaf nu de Classic, want dat blijft onze enige echte klassieker. Ontdek alle nieuwe modellen en accessoires op de product pagina. De komende tijd zullen wij bezig zijn met het toevoegen van nog meer product informatie, foto's etc. om de nieuwe modellen extra uit te lichten op de website. Wil je meer info vraag het aan ons of kom iedere zaterdag naar onze showroom om alle modellen live te bekijken!!

aug 2022

15 October Demodag bij BBQVillage in Emmeloord

Op zaterdag 15 oktober geeft BBQVillage in Emmeloord een leuke dag vol live barbecueën, BBQ wedstrijden, gezelligheid en je kunt natuurlijk alle producten van alle merken live in actie zien. BBQVillage is een rete stoere nieuwe winkel. Dus kom langs want dat wil je niet missen! 

Ook wij zullen hier de hele dag staan met onze producten live in actie!

mei 2022

zaterdag 4 juni  demo bij Rookoven in Nunspeet

Op zaterdag 4 juni geeft Fikki de hele dag een demonstratie op de Fikki Outdoor Oven voor de deur van Rookoven in Nunspeet. Wij kunnen jullie alles vertellen over de producten van Fikki, en natuurlijk gaan we lekkere dingen maken! Rookoven is een gigantische barbecue winkel, dus kom kijken en je hebt gegarandeerd een geslaagde zaterdag. 

mei 2022

Nieuw in de webshop! De collectie Fikki Wood Storage!

Naast de Fikki Outdoor Oven heeft Fikki nu de nieuwe collectie Fikki Wood Storage toegevoegd, kijk snel in de webshop!

Achter de schermen zijn we bij Fikki druk bezig geweest om houtopslagen te maken, we zijn nog hard bezig om mooie foto's te maken, maar de volledige collectie is al op voorraad en te bestellen! Stel zelf je indeling samen met de losse boxen of kies uit de door Fikki samengestelde opstellingen. De collectie bestaat uit een Hocker, Butcher Block, Bench, Dressoir, Cabinet en planter. De Fikki Planter is de vreemde eend in de bijt, dit is geen houtopslag maar een plantenbak! Dus ook bij Fikki gaan wij deze zomer eens flink de bloemetjes buiten zetten!

maart 2022

Fikki op Pizza Lovers Festival

Op 8 mei stond Fikki op het Pizza Lovers Festival in Apeldoorn.

Het was een mooie middag vol demonstraties op diverse pizza ovens waaronder natuurlijk ook de Fikki Outdoor Oven. Verder veel Italiaans eten en drinken, een lekker middagje in de Italiaanse sfeer! Het was het pizza walhalla voor echte pizzalover ;) Tot volgend jaar!

pizzalovers festival apeldoorn
pizzaloversfestival 2021

maart 2022

Nieuw in de webshop!

Fikki heeft weer een paar nieuwe producten toegevoegd, de Fikki Outdoor Oven wordt met de nieuwe accessoires nog veelzijdiger! Je kunt er werkelijk alles mee maken, en daar zijn we trots op!! Standaard heeft de Fikki Outdoor Oven al 3 kookelementen maar met de toevoeging van de Spiezenset kun je nu ook de lekkerste shaslicks maken!

Kijk snel in de webshop!

 

bbq tang spatel spiezen fikki

 

Februari 2022

Elke zaterdag open!

Elke zaterdag van 12.00 - 16.00 uur kunt u bij Fikki komen kijken naar alle producten in de showroom!!

Ook de Fikki Outdoor Oven staat aan en de koffie staat klaar!

Wij zitten in het midden van Nederland!

Adres: Fikki Outdoor Cooking, De Fliert 3, in Achterveld

 

December 2021

Fikki heeft showroom!

Achter de schermen is hard gewerkt aan onze nieuwe showroom!

Je bent van harte welkom om naar de producten van Fikki te kijken en om zelf een Fikki te stoken!!

Kom, kijk en beleef het koken op de Fikki Outdoor Oven!!

Openingstijden

Elke zaterdag van 12.00 - 16.00 uur!!

Uiteraard is onze webshop gewoon open!! Yeeeaaahhh!!

November 2021

Kabinet komt met houtstookadvies volgens ’Zwitserse methode’

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet brandt de vingers aan speciale houtstookadviezen voor consumenten. Voortaan zouden beginnende vuurtjes volgens de ’Zwitserse stookmethode’ in de open haard moeten worden aangestoken, meldt demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg.

"Simpel gezegd steek je het hout dan niet aan de onderkant van de stapel aan, maar aan de bovenkant: omgekeerd houtstoken dus."

Hoewel het vanuit klimaatoogpunt volgens de D66’er nog beter is om helemaal geen hout te stoken, komt Van Weyenberg wel met tips om zo duurzaam mogelijk hout te verbanden. De Partij voor de Dieren wees de bewindsman op de ’Zwitserse stookmethode’, waarnaar het RIVM vervolgens onderzoek deed. 

Uit de beperkte wetenschappelijke literatuur blijkt dat het gebruik van een methode waarbij het vuur van bovenaf wordt aangestoken, zoals de ’Zwitserse methode’, in veel gevallen kan bijdragen aan het verminderen van de emissies in de opstartfase van het stoken. Bij de opstartfase kunnen de emissies hoog zijn. Daarom wordt de Zwitserse stookmethode als nuttige tip beschouwd om de emissies terug te dringen.”

Het ministerie heeft het houtstookvoorlichtingsmateriaal aangepast. Van Weyenberg roept gemeenten ook op zich aan te sluiten bij de ’klaaglijn’ van Stookwijzer.nu waar houtstookoverlast kan worden gemeld. „Door deel te nemen krijgen gemeenten meer inzicht in de lokale omvang van overlast door houtstook en kunnen gemeenten gericht lokaal maatregelen treffen om overlast als gevolg van houtstook terug te dringen”, aldus de bewindsman.

Bron: Auteur Mike Muller, Telegraaf

November 2021

Op 20 november geeft Fikki een demo op locatie bij Rookoven te Nunspeet!!

De Fikki oven verleent zich perfect om pepernoten en speculaas te bakken. In het echt zien? Dat kan op 20 november! Er komen echte pieten naar Nunspeet om te helpen pepernoten te bakken op de Fikki, dus leuk voor de kinderen! Dus kom langs!!

September 2021

Fikki heeft een TOP 10 van barbecue tips voor u opgesteld.

Een mooie leidraad om een perfecte barbecue avond voor te bereiden. Wordt de ster in uw eigen tuin! Lees verder...!

juli 2021

NIEUW in de Webshop!

Elke Fikki Outdoor Oven kan vanaf nu uitgebreid worden met stoere opklapbare zijtafels!

FIKKI SIDE WINGS!

mei 2021

Ook op vakantiepark De klepperstee in Ouddorp kan er vanaf nu volop buiten

gestookt & gekookt worden op diverse Fikki Outdoor Ovens bij de tiny houses!!

Een mooi project op vakantiepark De Klepperstee in Ouddorp, het hele park wordt gemoderniseerd met vele mooie tiny houses, cabins en wikkelhouses. Daarbij mocht Fikki een aantal outdoor ovens plaatsen om het echte buitenleven en koken te stimuleren. Zie hieronder een aantal foto's van de huisjes. Binnenkort zullen deze nieuwe Fikki Outdoor Ovens na wat regenbuien vanzelf mooi roestbruin worden. Veel plezier aan alle gasten toegewenst op het park! 

maart 2021

Fikki Outdoor Oven onder een overkapping plaatsen!

Met het verloopstuk naar rond 150mm is het mogelijk om de Fikki Outdoor Oven onder een veranda of overkapping te plaatsen. Dit zijn foto's van een mooie opstelling in een tuin in Breda. Wij kunnen u helpen met het selecteren van de juiste bijbehorende dakdoorvoerset, neem contact op voor meer info. 

december 2020:

Sponsor

Fikki is vanaf nu trotse sponsor van de lokale voetbalvereniging s.v. achterveld! Ook tijdens de corona periode is het belangrijk om de plaatselijke verenigingen te ondersteunen. Alle competities liggen stil, er mag alleen getraind worden. Maar de club slaat zich er wel doorheen, hopelijk gaan de competities weer snel van start en kan iedereen het nieuwe bord aanschouwen!

oktober 2020

Nieuwe Accessoires

Fikki heeft een paar nieuwe accessoires voor de Outdoor Oven toegevoegd aan de webshop! De outdoor oven kan voorzien worden van stoer wielen, zodat deze makkelijk verplaatsbaar is in uw tuin. Verder is er een verlengstuk en een verloopstuk voor de pijp bijgekomen.

Check de producten!

juni 2020

De Beste BBQ 2020

Elk jaar reikt debestebbq.nl awards uit voor pizza ovens en barbecues op dat moment.

De Fikki Outdoor Oven wint dit jaar een award voor de meest innovatieve BBQ van 2020!

lees verder...!

 

mei 2020

Trouw

Fikki in de Trouw, lees hier het artikel...