Over Fikki

Uniek 3D ontwerp 
Thijs van Wieringen is de ontwerper en eigenaar van Fikki Outdoor Cooking.

Thijs vindt dat iedereen in zijn eigen achtertuin een lekker Fikki® moet kunnen stoken. Fikki® heeft als doel producten te ontwerpen om buiten te koken op vuur. De Fikki Outdoor Oven is een van de eerste ontwerpen en een echte klassieker in wording. 

Thijs is opgeleid als technisch tekenaar en houdt in zijn vrije tijd van koken op vuur en met die ervaringen is het merk Fikki® ontstaan.

Fikki® heeft als doel om stoer te kunnen koken met echt hout en echte vlammen, wie wil er nou niet een lekker fikkie stoken?

Outdoor Oven
De outdoor oven ziet eruit als buitenhaard en is geschikt als pizzaoven of bbq.

Een unieke en stijlvolle uitziende sfeerhaard die het hele jaar door in de tuin kan staan. Een eyecatcher in de tuin. Lekker fikkie stoken, maar er moet ook vooral veel op gekookt kunnen worden. Thijs nam zich voor dat met het ontwerp van zijn outdoor oven elk gerecht klaar gemaakt kan worden. 

De outdoor oven is een combinatie van een klep met een pijp erachter zodat de rook altijd hoog afgevoerd kan worden. Een klepje aan de voorkant zodat er met de pizzaschep pizza's in geschoven kunnen worden. Een unieke klep in een klep.  Drie uitwisselbare kookelementen, een rvs barbecue rooster, een kookplaat en een pizzasteen. Met luchtschuiven kan alles geregeld worden.

3D puzzel

Wat Thijs ook belangrijk vindt is de montage van de oven. Waar andere buitenhaarden producten altijd plaatdelen moeten buigen, slijpen en lassen, wilde Thijs een stalen oven ontwerpen die als een bouwpakket in elkaar te zetten is, zonder te lassen. De oven bestaat uit meer dan 40 verschillende lasergesneden plaatdelen welke als een 3D puzzel in elkaar passen en dat is uniek. Met een aantal bouten en moeren wordt alles geborgd zodat het niet meer uit elkaar kan. Nauwkeurig tekenwerk is hiervoor zeer belangrijk, een millemetertje verkeerd en het past al niet meer. Een knap staaltje techniek. De Outdoor Oven wordt overigens niet als bouwpakket geleverd, Thijs heeft hem al in elkaar gezet voor u.

Team Fikki®

De volledige collectie producten van Fikki® is nu online te bestellen. Een website, merkrechten, modelrechten, alles erop en eraan met als doel eeuwige roem voor Fikki®.

Maar Thijs kan het niet allemaal alleen, een jong en enthousiast team achter Fikki® staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om alle producten snel te leveren.