Zalm toastjes op de bbq maken!

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg (die kant en klare op een rolletje uit de supermarkt 😀)
  • Crème fraiche 
  • Rode ui
  • Verse zalm moot (www.thefishlovers.nl)
  • Tuinbonen

We gaan toastjes maken van bladerdeeg met vers gerookte zalm van The Fish Lovers.

Stook de Fikki Outdoor Oven rustig op met hout onderin, de temperatuur zal dan boven oplopen naar 150 graden, ideaal om de moot zalm te roken. Leg deze in een aluminium bakje of op een stukje aluminium folie. Na 15 minuten is hij voldoende gaar om verder te gaan met de toastjes.

Snij het bladerdeeg in vierkantjes van circa 6 cm. Smeer over creme fraiche op en snij en verdeel de rode ui over de toastjes. Leg over een groot tuinboom op en een stukje zalm van de moot. 

Leg ondertussen de pizzasteen in de Fikki Outdoor Oven  in plaats van het BBQ rooster. En stook onderin flink met hout.

Door de bovenste schuifje dicht te doen gaat alle hitte er aan de voorkant uit waardoor de toastjes goed gaar worden. De pizzasteen is ondertussen flink opgewarmd, nu kunnen de bladerdeeg toastjes erop gelegd worden.  

Bak de toastjes maximaal 5 minuten en houdt deze in de gaten, als het bladerdeeg bruin begint te kleuren is het klaar!!! Eet smakelijk!!!