REVIEW: Bloemkool pizzabodem van merk Magioni

Vandaag de bloemkool pizza bodem getest van Magioni in de houtgestookte buitenoven van Fikki.

Is dit dan eindelijk een lekkere en gezonde pizzabodem?

Er gaat natuurlijk niks boven een pizza met vers zelfgemaakt deeg, wat lekker heeft staan rijzen. Maar als het er dan toch van komt, is een kant en klare pizzabodem met bloemkool erin in ieder geval best een gezond alternatief, en lekker snel klaar.

Ingrediënten:

  • Tarwebloem
  • 37% bloemkool
  • gist
  • koolzaadolie
  • rijstebloem
  • zout
  • zonnebloemolie
  • conserveermiddel (E281)

In deze REVIEW belegd met:

  • pastasaus
  • geraspte mozzarella kaas
  • pesto
  • salami
  • verse groenten(ui, prei, champignons, paprika)

 

Wat gelijk opvalt aan de verpakking is dat er (maar) 37% bloemkool inzit. Kijk, er staat bloemkool pizza bodem op de verpakking, dan zou je verwachten dat er toch minstens 50% bloemkool inzit. Want nu is het eigenlijk ongeveer 63% tarwebloem en 37% bloemkool. In de verpakking zitten 2 bloemkool pizzabodems voor ongeveer 3,50 euro. Hij is te vinden in het koelvak van de Jumbo, en blijft 7 dagen vers. Als vergelijk kosten 2  'normale' pizzabodems van Napolina ongeveer 1,20 euro. Dus qua prijs bijna drie keer zo duur, maar deze goedkopere pizza's zijn niet vers en langer houdbaar, ook buiten de koelkast.  Je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben om gezond te eten.

 

Maar goed, bloemkool is gezond, dus alles wat er dan in zit is mooi meegenomen. De bodem voelt stevig aan, niet te dun, niet te dik. De geur is als pizzadeeg met een klein vleugje bloemkool. De bloemkool smaak aan de pizza wil je eigenlijk liever niet. Je wil gewoon een pizza eten zoals je hem gewend bent, maar dat valt reuze mee, als je de pizza belegt met pastasaus, kaas, salami, pesto en groenten, dan proef je geen bloemkool meer.

 

 

De Fikki Outdoor Oven is al warm opgestookt met hout, zodra het vuur in de oven niet meer al te hard brandt,  is het tijd om de pizza erin te schuiven. De bodem plakt niet aan de pizzaschep, dit kun je voorkomen door wat bloem op de pizzaschep te strooien, zodat hij er lekker af glijdt. Na twee minuten de pizza er weer even uitgehaald om te controleren of alles goed gaat. De pizzabodem bakt mooi bruin, het deeg rijst zelfs nog iets onder het bakken waardoor de bodem luchtig wordt. Daarna de pizza weer terug geschoven, nog ongeveer 3 minuten laten bakken in de oven. Met de luchtschuiven kan de temperatuur in oven geregeld worden. Dus geen aangebrande pizza, de pizza is goed gebakken.

 

 

 

Met een pizzasnijder snijdt de bodem goed, hij is niet taai, en geen keiharde korst. Dus hij doet zeker niet onder voor een gewone pizzabodem zonder bloemkool. De smaak is ruim voldoende zoals ik al schreef, zolang je de bodem rijk belegd met pastasaus, kaas, pesto, salami en groenten, is het een prima pizza. En nog gezond ook, tenminste gezonder als een gewone pizza. Dus al met al een prima alternatief voor als je geen zin hebt om zelf deeg te maken,en toch snel een redelijk gezonde (37%bloemkool) pizza wil maken. Yes, deze raden we zeker aan om zelf een keer te proberen.