Zeebaars filet op de bbq maken!!

Ingrediënten:

  • 4 zeebaarsfilet (sponsored by www.thefishlovers.nl) 
  • 1 citroen
  • Peterselie
  • Teen knoflook
  • Olijfolie 

Stook de Fikki Outdoor Oven flink heet, dit kan door houtskool of briketten bovenin direct onder rooster te leggen. Wij hebben deze keer onderin hout gestookt en het gloeiende houtskool wat daarbij ontstaat met de kolenschep bovenin onder het rooster gelegd. Je kunt dus je eigen houtskool maken van het hout wat onderin brandt!

De zeebaarzen moeten op de huid gelegd worden. Smeer de zeebaarzen in met een mengsel van olijfolie, geraspte citroen schil, gemalen knoflook en gesneden peterselie. Door de olijfolie bakt de huid niet vast aan het bbq rooster. 

Grill de zeebaars circa 8 tot 10 minuten tot deze mooi wit van kleur is. De temperatuur in de Fikki mag circa 250 graden zijn.

Serveer de zeebaars met een beetje peterselie en citroen. Eet smakelijk!